Символіка району

1. Зміст символіки


1.1. Символікою Ківерцівського району є Прапор Ківерцівського району та Герб Ківерцівського району.

1.2.Головним елементом Прапора та Герба Ківерцівського району є зубр, волинська популяція якого водиться лише на території району. Зубр символізує процвітання, родючість, силу і здоров'я, історичне та сучасне життя району.

1.3. Блакитне обрамлення на Прапорі та Гербі Ківерцівського району є частиною кольору Державного Прапора України, символізує мир, волю. Зелений колір на символіці району відображає багату природу нашого краю.


  2. Опис символіки


2.1. Прапор Ківерцівського району.
Прапор Ківерцівського району являє собою прямокутне зелене полотнище у співвідношенні ширини прапора до його довжини 2 : 3, що обрамлене з нижнього і верхнього країв блакитною смугою розмір якої 1/5 від ширини полотнища У центрі Прапора - зображення зубра золотого кольору. (Абзац 2 підпункту 2.1 пункту2 із змінами, внесеними згідно рішення районної ради від 25.05.2001 року № 15/18 «Про внесення змін до Положення про зміст, опис та порядок використання символіки району»).

Древко Прапора району дерев'яне. Верхівка древка має форму видовженої на конус кулі.

Лицьова і зворотна сторони Прапора району ідентичні.
Прапор Ківерцівського району має оригінал і дублікати, розміри яких відповідають меті їх використання.

2.2. Герб Ківерцівського району.
Герб Ківерцівського району має форму щита із закругленою нижньою частиною у розмірному співвідношенні ширини до висоти 7:8. Головним елементом Герба району є зображення зубра золотого кольору. (Абзацу 2 підпункту 2.2. пункту 2 із змінами, внесеними згідно з рішенням районної ради від 25.05.2001 року №15/18 "Про внесення змін до Положення про зміст, опис та порядок використання символіки району"). Щит обрамлений блакитною смугою. Облямівка становить 1/10 від ширини щита.


  З. Порядок використання символіки Ківерцівського району


3.1. Дублікат Прапора Ківерцівського району вивішується при вході в приміщення районної ради, а також встановлюється (піднімається, зображується) в інших визначених районною радою місцях.

Прапор Ківерцівського району встановлюється у залі пленарних засідань під час їх проведення, а також під час офіційних заходів та урочистостей поруч з Державним Прапором України. Після закінчення пленарного засідання Прапор Ківерцівського району разом з Державним Прапором України зберігається в кабінеті голови Ківерцівської районної ради.
На знак всенародного трауру до Прапора Ківерцівського району та його дублікатів кріпиться чорна стрічка

3.2. Герб Ківерцівського району.
Герб Ківерцівського району розміщується у залі пленарних засідань районної ради поруч з Малим Державним Гербом України, а також встановлюється, зображується в інших спеціально

3.3. Зображення символіки Ківерцівського району використовується виключно за згодою Ківерцівської районної ради.

3.4 Контроль за додержанням порядку використання символіки Ківерцівського району, встановленого цим Положенням, здійснюється головою Ківерцівської районної ради.