22-04-2013

Публічна бібліотека, як найдемократичніший інститут, що максимально наближений до повсякденного життя населення, забезпечує користувачам вільний доступ до найрізноманітнішої інформації, надає можливість для безперервної освіти, допомагає задовольнити культурні та комунікаційні потреби.

Саме з цією метою забезпечується збір і зберігання інформації, а також надається вільний та безперешкодний доступ до неї для усіх громадян.

Щоб виконувати усі покладені на них завдання, працівникам публічних бібліотек потрібно постійно підвищувати свій фаховий рівень. Саме з цією метою на базі бібліотеки-філії с. Прилуцьке було створено школу професійної майстерності з питань довідково-бібліографічної та інформаційної роботи.

17 квітня 2013 року відбулося чергове заняття школи. В ході навчання слухачі ознайомилися з роботою бібліотеки-бази заняття, прийняли участь у краєзнавчому дні “Вольнь – земля батьків священна”, захід відбувся із залученням артистів лялькового театру “Дивограй”, що діє при бібліотеці.

Працівники районного методичного центру виступили із консультаціями на теми: “Традиційні та новітні форми бібліографічної діяльності: позитивна динаміка змін” (бібліограф Ківерцівської РЦБС І. Вергун) та “Форми і методи роботи бібліотеки по забезпеченню доступу до інформації користувачів-дітей” (бібліограф Ківерцівської РДБ О. Хазанюк).

Методист Ківерцівської РЦБС Н. Мілінчук проаналізувала діяльність бібліотек системи за 2012 рік по забезпеченню інформаційних потреб користувачів.

Також в ході заняття бібліотекарі обмінялися досвідом роботи інформаційно-бібліографічному обслуговуванню різних категорій користувачів, обговорили проблемні питання, що виникають у практичній роботі та намітили шляхи для покращення діяльності своїх бібліотек, щоб вони могли стати справжніми інформаційними центрами своїх місцевих громад.