13-03-2013

Бібліотека покликана створювати умови для самореалізації користувачів, їхнього спілкування, повноцінного проведення дозвілля. Читацькі клуби, як правило, об’єднують певні вікові і соціальні групи або певні групи людей із спільними інтересами.

З урахуванням цих особливостей на базі бібліотеки-філії с. Ставок було створено школу професійної майстерності, котра функціонує вже третій рік.

13.03.2013 р. було проведено чергове засідання школи на тему “Бібліотечні клуби за уподобаннями – важливий чинник формування читацьких інтересів та організації дозвілля користувачів”. Присутні на ньому бібліотекарі отримали консультації на теми:

  • “Роль і місце любительських об’єднань та клубів за інтересами в бібліотеках Ківерцівської РЦБС”;
  • “Бібліотеки РЦБС – нові часи, нові можливості та проблеми”;
  • “Клуби за інтересами – центр формування читацької культури у дітей”.

Також учасники заняття мали нагоду прийняти участь у проведенні масового заходу “Зустріч у фітобарі”, який підготували та провели члени клубу “Джерельце”, що діє при бібліотеці.

Участь у занятті школи професійної майстерності взяли: директор Ківерцівської РЦБС Л. І. Михальчук, заступник директора по роботі з дітьми Л. В. Доридор, головний бібліотекар ЦРБ І. В. Пошва. Також хочеться подякувати педагогічному колективу Ставківської ЗОШ І ступеня та медичному працівнику сільського ФАПу за тісну співпрацю з бібліотекою на користь територіальної громади.

На завершення присутні бібліотекарі обмінялися думками, методичними матеріалами, а також власними напрацюваннями в сфері роботи бібліотечних клубів за уподобаннями.