29-04-2012

26 квітня 2012 року бібліотека-філія с. Ставок приймала працівників бібліотек-філій Ківерцівської ЦБС, які прибули на чергове заняття школи професійної майстерності на тему: “Бібліотечні клуби за уподобаннями – важливий чинник формування читацьких інтересів та організації дозвілля школярів”.

В ході розповіді-знайомства з книгозбірнею бібліотекар Матушок Л. Ю. ознайомила присутніх з організацією роботи бібліотеки та планами на майбутнє.

Директор Ківерцівської ЦБС – Михальчук Л. І. у своєму виступі зосередила увагу на питанні місця і ролі бібліотеки в житті сільської громади, організації дозвілля жителів села різних вікових категорій.

Працівники Ківерцівської ЦБС та РДБ надали консультації, які супроводжували слайд-шоу, що містили матеріали з досвіду роботи публічних бібліотек України.

Головний бібліотекар ЦРБ – Пошва І. В. зосередила увагу присутніх на організації роботи клубів за інтересами з юнацтвом та молоддю, використанні інтерактивних та дискусійних форм роботи для проведення засідань.

Головний бібліотекар Ківерцівської РДБ Бойчук Л. М. приділила увагу формуванню читацької культури дітей та роботі клубів.

Методист ЦРБ – Мілінчук Н. Р. проаналізувала діяльність клубів за інтересами, що діють при бібліотеках системи, планування роботи цих об’єднань на 2012 рік.

Підсумком роботи школи стали практичні заняття, в ході яких слухачі обмінялись думками, ознайомились з документами, отримали відповіді на питання.

До уваги присутніх було запропоновано перегляд методичних матеріалів та регламентуючих документів на тему: “На допомогу організації читацьких клубів за інтересами: за матеріалами професійної преси”.

Учасники заняття також мали можливість стати учасниками відкритого засідання клубу “Джерельце”, яке пройшло у формі екологічного форуму “Діти, станьмо на захист нашої планети!”

Всі слухачі заняття висловили схвальні відгуки про роботу бібліотеки, побажали подальших успіхів у роботі та обслуговуванні користувачів та організації дозвілля жителів с. Ставок, господині книгозбірні.