05-03-2012

Є в нашій літературі імена, що не потребують ні пишних шат красномовності, ані високих означень та епітетів. Бо вони входять у свідомість кожного з нас із самого малечку, як голос матері, як сонячне світло, як подих рідних просторів. До них належить ім'я геніального українського поета Тараса Шевченка.

Щороку, в березні, Україна святкує роковини від дня народження Великого Кобзаря. 5 березня бібліотекарі Ківерцівської районної бібліотеки та вчитель української мови та літератури ЗОШ №1 м. Ківерці – Світлана Романівна провели спільний захід “Твоя, Кобзарю, слава не вмре, не поляже”. Активну участь у святі прийняли учні 8 класу, які декламували кращі поезії, інсценізували уривки з творів письменника. Левчук Олена – призерка районного конкурсу читців поезії Лесі Українки – зачарувала всіх неперевершеним декламуванням поеми “Катерина”.

Діти також мали нагоду більше дізнатися про життєвий і творчий шлях поета, насолодитися його музичними творами. Адже тепер, у вільній і незалежній Україні, ми можемо припадати до цілющих, незамулених Шевченкових джерел, до його вічно живого слова.