14-09-2018

14 вересня 2018 року районна бібліотека для дорослих та Служба у справах дітей Ківерцівської РДА провела святкову зустріч, приурочену Всенародному Дню батька. Директор ЦБС Любов Михальчук у вітальному слові зазначила, що районна книгозбірня вже кілька років поспіль збирає батьків, які виховують дітей самостійно. Адже волею долі залишилися дітки без маминої опіки.

- Сьогодні на зустріч запрошені заступник голови РДА Яна Церкевич, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Галина Слатініна,  начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Валентина Розум, начальник відділу "Ківерцівське бюро правової допомоги" Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вероніка Ольшевська, лікар-педіатр КП "КРЦПМСД" Ніна Гуцуляк, практичний психолог Ківерцівської експериментальної школи Оксана Вічелковська – представила учасників "круглого столу" Любов Іллівна – запросила до слова заступника голови РДА.

В ході діалогу Яна Церкевич розповіла  про історію відзначення дня батька в Україні та інших країнах світу. Вона  підкреслила, що в Незалежній Україні Всенародний День батька - свято  порівняно молоде і отримало путівку в життя 18 вересня  2009 року і з того часу відзначається в третю неділю вересня, а засновницею цього чудового свята вважається місіс Додд, американка з міста Спокан (штат Вашингтон), яка заявила про свято батька 19 червня 1910 року і цей день в багатьох країнах світу відзначається на офіційному рівні. Керівник побажала батькам міцного здоров'я, подякувала за належне виховання дітей.

Начальник служби у справах дітей Ківерцівської РДА Наталія Скубій зазначила, що в районі проживає батьків, які виховують дітей самотужки. Служба опікується такими сім'ями. З незапам'ятних часів у нашого народу чоловіка по-особливому шанують і поважають, бо це – батько, господар, воїн. Головою родини був батько. Його слово було вагомим і авторитетним. Адже з того як вихована дитина, що вона вміє і знає, можна судити про її батьків. Приклад батька у сім'ї має особливе значення.

- А сьогодні, в День батька, ми виказуємо своє особливе шанування  батькам, які самостійно ведуть по життю дітей своїх. Дякуємо за батьківську любов та турботу, - наголосила Наталія Петрівна та вручила солодощі для дітей.

Ніна Гуцуляк  розповіла про особливості розвитку дітей. На що потрібно звертати батькам увагу в першу чергу.

Валентина Розум поінформувала присутніх з питань оформлення субсидій та соціальних пільг, дала вичерпні відповіді на питання, які задавали батьки.

Вероніка Ольшевська акцентувала увагу на діяльності Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, змін у чинному законодавстві щодо соціального, правового захисту дітей.

Практичний Оксана Вічелковська  наголосила на особливостях психологічного розвитку хлопчиків та дівчаток.

Голови  сімейств  поділилися секретами виховання  дітей у своїх сім’ях та підкреслили, що на них  покладено  і матеріальне забезпечення родини, і  збереження  життя дітей та їх виховання.

Для дітей працівники бібліотеки та дитячого розважального центру "Капітошка" організували розважальні ігри на майданчику та провели майстер-класи.

У цей День ми приєднуємося до привітань і поздоровлень, що лунають на адресу татусів! Бажаємо їм терпіння,  щоб вони  радували  і піклуватися про своїх дітей, любили їх!

Інна Тетюрко