27-10-2016

Ось і завершився останній День партнерства, який відбувся 25 жовтня 2015 року. На цей раз відбулося знайомство з роботою 9 бібліотек філій. Готуючись до зустрічі з своїми колегами, кожен працівник старанно готувався: шукав цікаві факти про своє село та форми роботи, за допомогою яких прагнув донести ці відомості гостям.

Першою колег зустрічала бібліотека-філія села Веснянка. Учасники гурту “Терниця”, учасником якого є сільський бібліотекар Воробець О. Л., подарували щирі пісенні вітання. Відбулося знайомство з виставкою робіт Чайки Б. Це портрети його друзів та знайомих, виконані у стилі графіки.

Бібліотекар бібліотеки села Вишнів, Мельник Г. В., підготувала виставку творів Гадьо В., яка складається з картин, виконаних на зрізах дерев.

Новопризначений працівник книгозбірні села Борохів представила колегам відеопрезентацію “Козацькому роду нема переводу”.

В бібліотеці села Звірів присутні ознайомилися з краєзнавчою виставкою “Під срібний дзвін бандури”, яка присвячена творчості М. І. Приходько, заслуженого вчителя України. Ця жінка все своє життя пов’язала з музикою та бандурою і навчає цьому мистецтву своїх учнів.

Бібліотекар бібліотеки села Кадище, Шнит Т. В., представила цікаві розповіді та твори двох поетів Думітру К. І., котрий написав гімн с. Кадище, та Чумак В. І., яка проживає в окупованому Криму, а думками у рідному селі. Про це свідчать книги з її поетичними творами У кожного з них цікаві біографії.

Працівники бібліотеки-філії для дорослих смт. Цумань підготували виставку-вернісаж вишиванок на тему “Як тобі, жінко, у цьому столітті.

В бібліотеці для дітей смт. Цумань відбулося знайомство з виставкою-інсталяцією “Бути розумним – це круто!” На ній представлено вироби учнів Цуманської ЗОШ I-III ст. та книги, які вони прочитали.

Бібліотека села Грем’яче святкує в цьому місяці 60-річний ювілей, про що свідчить виставка-інсталяція “60 років бібліотеці”. Завідуюча бібліотекою-філією Швець Л. В. розповіла про відомих земляків: Приймака М. Ф., Януля Г. Ф., Ховайла В. В. та Касарду В. І. та запропонувала колегам відео перегляд про відродження джерела на околиці свого села.

Кінцевим пунктом вчорашнього Дня партнерства була бібліотека-філія села Скреготівка. Переступивши її поріг, всі замилувалися виробами місцевих майстринь-вишивальниць Мартинюк М. Т. та Галас Н. В.

Повертаючись додому працівники ділилися враженнями від поїздки, яка дала їм багато нового та цікавого у професійному плані.