12-09-2016

9 вересня 2016 року відбувся День партнерства в бібліотеках Ківерцівської районної централізованої бібліотечної системи.

Першою зустрічала своїх колег Л. В. Холодинська, бібліотекар бібліотеки-філії села Дачне, котра запропонувала їх увазі творчий портрет уродженця села Дачне А. С. Ніколаєнка. Це творча особистість, художник, іконописець, активний громадський діяч, роботи якого дарують людям своє тепло і красу, прикрашають храми сіл Дачне, Жидичин, міста Ківерці та Зимненського монастиря.

Бібліотека села Озерце розквітла цього дня від вишиванок місцевої майстрині М. П. Кухарчук, виставку яких влаштувала у бібліотеці бібліотекар Л. Д. Бальбуза. Ця проста сільська жінка все життя працює не покладаючи рук і творить красу, яка приносить задоволення їй і радує рідних та односельчан.

Бібліотекар бібліотеки-філії села Кульчин підготувала презентацію книги “Село Кульчин: передзвін віків, переплетення доль”, співавтором якої є вона сама. Колеги дізналися з розповіді Л. Ф. Антонюк про уродженця села Вінцюка Т. Ф., відомого вченого в галузі ядерного устаткування, який через свою засекречену діяльність не міг вільно відвідувати рідні місця.

Зацікавила бібліотекарів виставка-презентація “Відомі люди нашого села” та книга уродженця села Настенка В. “Минуле і сучасне Жидичина”.

Бібліотека-філія села Липляни вразила учасників Дня партнерства оригінальністю та креативністю в оформленні приміщення та прилеглої території. Увазі присутніх бібліотекар М. П. Колесник запропонувала виставку-портрет Дудки Є. С. – директора фірми “ВІЛІЯ”.

Завідуюча бібліотекою-філією села Прилуцьке О. Я. Бокій організувала зустріч з Рудик О. П., вчителькою української мови та літератури місцевої школи, яка багато років свого життя присвятила вивченню життя і творчості польської письменниці та актриси Габріелі Запольської, котра проживала в селі Прилуцьке. У своїй розповідь дослідниця навела багато цікавих фактів з життя та діяльності цієї видатної особистості.

В бібліотеці-філії села Бодячів увазі присутніх було запропоновано книжкову інсталяцію на тему “Література, якою можна пишатися”.

В бібліотеці села Сокиричі було проведено віртуальне знайомство з жителькою села Сокиричі, вчителькою початкових класів місцевої школи Юскевич Л. О. Бібліотекар І. М. Лівончук розповіла про творчу співпрацю з нею у підготовці та проведенні соціокультурної роботи. Колеги відмітили творчий підхід працівника до оформлення книжкових виставок для різних категорій користувачів бібліотеки.

Кінцевим пунктом Дня партнерства стала книгозбірня села Човниця, якою завідує Н. А. Міщук. Вона запропонувала увазі колег відео презентацію про жительку села і місцеву майстриню Юскевич Л. О., а секретар Човницької сільської ради Міщук О. В. та завідуюча сільським клубом Лойко О. О. розповідали про спільну роботу бібліотеки та інших установ села.

День партнерства ще раз підтвердив українське прислів’я, “Краще один раз побачити, ніж сто разів почути”. Учасники заходу високо оцінили роботу відвіданих бібліотек, відзначили, що за час від минулорічних бібліовізитів відбулися позитивні зміни в їх роботі.