04-08-2016

2 серпня 2016 року відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему: “Бібліотека та місцева громада: робота з позицій суспільних інтересів”. Місцем його проведення було обрано бібліотеку-філію села Омельне.

При зустрічі Омельненський сільський голова Зінчук В. Ф., ознайомив гостей з інфраструктурою села, а ще наголосив на тому, що бібліотека важливий осередок місцевої громади.

Вчитель початкових класів Омельненської ЗОШ О. М. Квач розповіла присутнім про спільні заходи бібліотеки та шкільного колективу по організації та проведенні соціокультурних заходів, роботі на допомогу навчальному процесу.

Виступаючи перед учасниками семінару, директор Ківерцівської РЦБ Михальчук Л. І. зосередила увагу на роботі бібліотечних установ в період децентралізації місцевих громад.

Бібліотекар сільської книгозбірні Т. А. Балакіна презентувала колегам роботу своєї книгозбірні, розповіла їм про факти проживання та  перебування на території села польського письменника Ю. Крашевського та композитора І. Стравінського.

Працівники ЦРБ методист Мілінчук Н. Р. та заступник директора по роботі з дітьми Доридор Л. В. виступили з консультаціями на теми: “Ресурси та послуги бібліотеки:сучасний діапазон діяльності”, “Дитяча бібліотека та громада”.

В ході практичних занять було проведено ділову гру “Бібліотека і громада: рух назустріч”, в ході якої працівники готували міні-проекти про співпрацю бібліотеки та громади.

Оцінюючи результати роботи група експертів відмітила як найбільш творчий проект групи номер 4.

Бібліотекарі побували на екскурсії у садибі М. О. Стрижка – збирача речей народного побуту. Бібліотекарі помилувались розкішною рослинністю, старовинними предметами народного побуту  та виробами господаря обійстя.

Учасники семінару поповнили багаж своїх знань, почерпнули нові іде для подальшої творчої роботи.