13-11-2015

Бібліовізит – своєрідний творчий пошук і екзамен на професійну майстерність бібліотечних працівників.

12 листопада 2015 року в Ківерцівській РЦБС відбувся черговий бібліовізит у бібліотеки метою обміну досвідом з питань кращої реклами бібліотеки. Програма була цікавою та насиченою.

Кожна з відвіданих установ вражала своєю індивідуальністю та неповторністю в оформленні, а презентації своїх установ – різноманіттям форм роботи та оригінальністю їх проведення. Найбільш вдалими виявилися наступні: виставка однієї книги та вишиванок на тему “Не оця б з молитвами сорочка, не було б ні внука, ні синочка” (бібліотека с. Озерце), виставка інтерв’ю з ученицею 4 класу Жидичинської ЗОШ I - II ст. Демчук Ю. (бібліотека с. Жидичин), бібліоподорож по книзі “Село Кульчин – переплетення віків і доль” за участю однієї з авторів І. Майданець (бібліотека с. Кульчин), виставка художньої фотографії Кузьмича С. М. “Симфонія неба” (бібліотека с. Прилуцьке), книжкова виставка книг-ювілярів року “З днем народження, книго!” (бібліотека с. Дачне), виставка-інсталяція “Час іти до бібліотеки” (бібліотека с. Озеро), презентація книжково-документальної виставки “Моє село – це рідна Україна” (бібліотека с. Омельне), а бібліотека-філія села Сокиричі запросила колег у “Бібліокафе”, меню у якому складається з найцікавіших книжкових новинок.

Досвід роботи підтверджує, що бібліовізити дієва форма роботи по підвищенню майстерності працівників. Вона дозволяє обмінятися враженнями про побачене та почуте, а при нагоді запровадити в практику роботи своєї установи. Додому працівники поверталися сповнені нових планів та задумів по популяризації книги та бібліотеки у місцевих громадах.

У роботі об’їзду взяла участь начальник відділу культури та туризму Ківерцівської райдержадміністрації Слатініна Г. С.