06-05-2015

Ось і травень, ясний травень
Празниково землю вбрав
В одяг світлий та яскравий
Із рясних зелених трав.
Наталя Забіла

Місяць травень – це місяць Небесної Матері Діви Марії, яка для нашого народу є особливо шанованою, заступницею скривджених і знедолених, яка благословила у хресну путь свого єдиного Сина – Спасителя людства. І сьогоднішнє свято – це свято Божої Матері, матері України і нашої земної матері, яка дала нам життя.

Слово “мати”... Вічне й неповторне, як світ. Де б ми не були, що б не робили, та завжди матуся освітлює наш шлях своїм ніжним серцем, відданим своїй дитині. Вона завжди поруч – і в дні важкі, і в дні на щастя щедрі.

6 травня в читальному залі районної бібліотеки відбулося чергове засідання клубу “Зустрічі без прощань…“ у рамках якого пройшов літературно-поетичний ноктюрн “Ми матір називаємо святою“.

Зазвичай таке свято не проходить без теплих і щирих слів, ведучі заходу привітали постійних членів клубу “Зустрічі без прощань…” зі святом Дня Матері.

Для присутніх мам з дитячих уст, Софійки Гловацької, вихованки дитячого садочку № 1 лунали найщиріші побажання і найтепліші слова на честь найдорожчих у світі людей.

На завершення свята  працівники бібліотеки та територіального центру почастували присутніх запашним чаєм та солодощами.