30-04-2015

В Україні нині не знайдеться, мабуть, жодного письменника, чию творчість обговорювали б так широко, як це роблять з книжками Мирослава Дочинця. За останні роки, завдяки романам “Вічник”, ”Криничар”, “Горянин”, він посів помітне місце в сучасній українській прозі.

29 квітня 2015 року в Ківерцівській районній бібліотеці відбулася зустріч з Мирославом Дочинцем та письменником і видавцем Юрієм Николишиним. Це вже їх другий візит до нашого міста.

Зал бібліотеки заповнили шанувальники їх творчості, бібліотекарі та всі, хто не байдужий до української книги та українського слова.

За час, що минув, М. Дочинець, отримав Національну премію України імені Тараса Шевченка, написав та видав ряд нових книг, в тому числі для дітей. Саме про це він і розповідав присутнім, ділився своїми роздумами, охоче відповідав на всі запитання, знайомив з своїми новими книгами, дарував автографи читачам.

Ім’я Ю. Николишина у світі літератури більш відоме у ролі видавця та засновника видавництва “Апріорі”. Як письменник він став відомим після виходу роману “Бота Фікс”.

Пан Юрій поділився своїми роздумами про силу слова та роль книги, представив свої власні твори та ті, які видано у видавництві “Апріорі” останнім часом.

Гості подарували книги читачам книгозбірні, а шанувальники мали змогу придбати книги для власних бібліотек.

Зустріч затягнулася допізна. Присутні залишали бібліотеку не лише з новими книгами, але сповнені радості спілкування з такими цікавими людьми.