16-04-2015

15 квітня в центральній районній бібліотеці відбулося засідання ради при директорі, на якому було розглянуто актуальні питання: “Про підвищення тарифів на платні послуги, які надає Ківерцівська ЦРБ і бібліотеки-філії системи” та “Режим роботи бібліотечних установ Ківерцівської РЦБС на літній період”.

По першому питанню директор Ківерцівської РЦБС Михальчук Л. І. відзначила, що останнім часом зросли тарифи на енергоносії, витратні матеріали, папір, вартість ремонту копіювальної техніки. У зв’язку з цим виникає потреба у підвищенні тарифів на послуги, які надають бібліотеки своїм користувачам. Чи буде безкоштовний Інтернет у бібліотеці? ТАК! Адже у скрутний економічний час, коли зростають ціни на продукти харчування, неможна залишати людей без альтернативних джерел інформації. Беручи до уваги те, що Інтернетом у бібліотеці в основному користуються незаможні верстви населення, бібліотекарі вирішили – до кінця 2015 р. Інтернет буде БЕЗКОШТОВНИМ.

Члени ради, Мартинюк І. В., Літковська Л. Г., Воробець О. Л., висловили пропозиції по даному питанню. Як результат, було прийнято рішення винести на розгляд сесії районної ради пропозиції щодо підвищення тарифів на платні послуги.

Друге питання, яке винесене на обговоренні ради було не менш важливим. Директор РЦБС зосередила увагу на основних завданнях бібліотечних установ – задоволення запитів користувачів та організації їх дозвілля. Так, наприклад, при Ківерцівській ЦРБ у літній період року заплановано відкриття “Читальні під відкритим небом”.

Однак, особливу увагу потрібно звернути на обслуговування дітей та юнацтва, щоб вони могли отримати якомога більше корисної інформації та провести вільний час за заняттями, які принесуть користь. З цією метою вона запропонувала шукати нові форми роботи та продовжити на одну годину роботу книгозбірень у літній час.

При обговоренні даного питання були різні думки, однак більшістю голосів було вирішено продовжити роботу бібліотечних установ, на період з 01 травня по 01 жовтня, на одну годину і затвердити відповідні графіки роботи, а саме: сільських бібліотек-філій – з 10:00 до 19:00, районних бібліотек – з 09:00 до 19:00.