16-10-2014

Сьогодні, 16 жовтня 2014 р., у приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся тренінг для внутрішньо переміщених осіб, в рамках ініціативи Міністерства культури України “Про реалізацію проекту “Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами”. На захід було запрошено начальника відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту населення у Ківерцівському районі Тусюк О. А. та начальника відділу ведення Державного реєстру виборців у Ківерцівському районі  Павловського В. В.

Посадовці ознайомили присутніх із процедурою зміни адреси голосування без зміни виборчої адреси та надали практичні навички щодо підготовки документів для цього, а також надали роз’яснення щодо надання щомісячної адресної допомоги особам які перемістились з зони АТО.

Директор Ківерцівської РЦБС Михальчук Л. І. наголосила, що сьогодні бібліотеки системи є інформаційними центрами своїх громад і можуть  запропонувати користувачам не лише книги та періодику, але й такі потрібні у сучасному житті навики, як навчання основ комп’ютерної грамотності, спілкування з друзями по скайпу, вивчення іноземної мови. Лише об’єднавши зусилля, ми зможемо разом допомогти тим, хто опинився складній ситуації.