13-06-2014

12 червня 2014 року на базі бібліотеки–філії с. Ставок відбулося чергове щорічне заняття школи професійної майстерності на тему "Бібліотечні клуби за уподобаннями – важливий чинник формування читацьких інтересів та організації дозвілля користувачів". Цього року  на заняття було запрошено 10 бібліотечних працівників Ківерцівської РЦБС.

Вони познайомилися з організацією та плануванням  роботи бібліотеки села Ставок і отримали змістовні консультації, з якими виступили провідні спеціалісти ЦРБ та РДБ. В процесі заняття слухачі школи не тільки отримали багато нової інформації, але й обмінялися досвідом роботи та обговорили проблемні питання.

Всім присутнім було запропоновано показовий масовий захід усний журнал "Від Тарасика до Тараса", який  приурочено  200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. У його підготовці та проведенні  прийняли активну участь  крім бібліотекаря  Матяшок  Л. Ю. завідуюча сільським клубом Синюк Л. П. та педагогічні працівники Ставківської  школи I ст. Зокрема, директор школи  Оліферчук О. А. та вчитель Ковальчук Н. В., які були ведучими заходу, познайомили всіх присутніх з життєписом великого сина українського народу Т. Г. Шевченка, розповіли про його багату творчу спадщину. Школярі декламували вірші Великого Кобзаря з  дитячою безпосередністю та урочистістю.

Основна мета заняття школи - показати рольклубів за інтересами в організації дозвілля жителів села різних вікових категрій. При проведенні усного журналу було використано таку форму роботи як "клуб в гостях у клубу": дитячий клуб "Джерельце" завітав у гості до клубу "Надвечір'я" (обидва клуби діють при бібліотеці-базі навчання).

Слухачі школи висловили спільну думку, що така форма занять сприяє поглибленню професійних знань працівників та розвитку їх творчої ініціативи.