12-11-2013

“...Солов'їна, мелодійна, чарівна, співуча, барвиста, лагідна, материнська, рідна, народна..., – так характеризували українську мову учасники літературно-музичної години “Моя мова калинова” – учні 10-го класу ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 (класний керівник Стоцька С. Р.).

Мовознавче свято, що відбулося 12 листопада 2013 року в святково прибраній залі школи, приурочено Дню української писемності та мови. Свято було запроваджено указом президента України Леоніда Кучми в 1997 році. А святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Всі присутні отримали задоволення від виступу Олени Левчук, яка прочитала вірш В. Гея “Кривавник рідного слова”.

У виконанні вокального гурту “Віночок” (керівник О. М. Білоног) прозвучала пісня “Донечка Вкраїни” (слова та музика Н. Май).

Бібліотекарі районної бібліотеки підготували відео презентацію “У тобі – великого народу ніжна і замріяна душа”, котра продемонструвала історію творення та нищення української мови, а також закликала любити, цінити та берегти свою мову.

На завершення свята було проведено огляд книжкової виставки “Калинове намисто мови”, який ознайомив присутніх з довідковими виданнями та словниками з української мови.